top of page
Search
  • aminakonategallery

Kako šaljem umjetničku sliku van EU-a .

Updated: Feb 17, 2023

KAKO ŠALJEM UMJETNIČKE SLIKE U ZEMLJE VAN EU-a

RAZLOG DUŽEG ČEKANJA POŠILJKE ZBOG PRAVILA CARINSKIH OBVEZA.

Pozdrav dragi prijatelji i dobro došli u moj novi post. Ovaj put bi moja tema mogla biti zanimljiva umjetnicima i galeristima .Danas sam tu sa vama da vam ispričam kako ja šaljem slike van Eu -a i zbog kojih navedenih procedura se duže čeka na dostavu pošiljke . To se odnosi samo za kupce koji žive u državi izvan Europske unije ..

1. Najprije fotografiram umjetničku sliku

2. Fotografiju i zahtjev za potvrdu da se ne radi o kulturnom dobru šaljem mailom Ministarstvu kulture -konzervatorski odjel. Potvrda se čeka malo više od 7 dana i ona stiže poštom na moju adresu.

Dobila sam rješenje o izvozu slike ,2 fotografije umjetničkog rada sa pečatom konzervatorskog odijela i obrazac 01 i 03 za carinu.

3. Sliku prije pakiranja trebam izvagati i nakon pakiranja isto .(neto gr. i bruto gr. )

4. Sada treba izabrati kurirsku službu ,i ja sam izabrala HP-EMS jer samo oni prevoze umjetničke slike van Eu -a uz praćenje paketa do primatelja…po mojim saznanjima.

5. U pošti predajem svu dokumentaciju koju sam primila od konzervatorskog odijela ,a oni ispišu deklaraciju i sve to zalijepe na paket i na potvrdi pošte o plaćanju dobijem broj za praćenje paketa. Broj za praćenje i link šaljem kupcu.

Nastavak slijedi ….,a do tada možete mi postaviti pitanja na mail , ako imate ,ili ako poznajete temu ,podsjetite me ako sam nešto izostavila.

Slobodno mi pišite u komentarima , obratite na mail ili me možete zapratiti na instagram @amnakonateart i na FB Amina Konate Visintin

Hvala i ugodan dan vam želim.

75 views0 comments

Recent Posts

See All

Naslov : Što me inspirira ?

Vjerojatno smo svi koji se bavimo nekom vrstom umjetnosti, na svakom koraku, često na izložbama, u ateljeu, galeriji, od prijatelja, posjetitelja ili pak u intervjuima čuli to tako naizgled lako i n

تعليقات


bottom of page